Είστε έτοιμοι για να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια;

Λεύκανση δοντιών

Είστε έτοιμοι για να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια;

Καθώς μεγαλώνουμε τα δόντια μας αρχίζουν να χάνουν τη φυσική λευκότητα τους λόγω της επιβάρυνσης και της φθοράς που υφίστανται.  Σε αυτό το άρθρο θα εντοπίσουμε το λόγο που κιτρινίζουν τα δόντια μας και θα δούμε πότε και πως μπορεί να επέμβει ένα επαγγελματίας οδοντίατρος, για να ξανά αποκτήσουμε πιο λευκά δόντια και ένα φωτεινό χαμόγελο.

Γιατί τα δόντια μου γίνονται κίτρινα;

Μερικές αιτίες του προβλήματος εντοπίζονται σε τροφές όπως σόδες, καφέ, τσάι, κόκκινο κρασί, κάρυ και ποτά. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι λεκέδες αφαιρούνται εύκολα με τακτικό βούρτσισμα. Επιπλέον, βοηθάνε ιδιαίτερα και οι τακτικοί οδοντικοί καθαρισμοί στο οδοντιατρείο μας. Σίγουρα η συστηματική πρόληψη μπορεί να μειώσει δραστικά τον αποχρωματισμό των δοντιών. Ωστόσο πολλές φορές είτε δεν γίνεται είτε υπάρχει έντονη προδιάθεση και είναι πλέον αργά.

Συγκεκριμένα, ενώ τα δόντια συσσωρεύουν συχνά λεκέδες από υπολείμματα τροφίμων και σωματίδια, ο πιο συχνός λόγος για τα κίτρινα δόντια βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Κάτω από το σμάλτο μας υπάρχει ένα στρώμα που ονομάζεται οδοντίνη, το οποίο είναι φυσικά κίτρινο. Καθώς λοιπόν το σμάλτο σταδιακά καταστρέφεται λόγω των οξέων στα τρόφιμα και τα ποτά μας, τη φυσική γήρανση και τη φθορά, τα δόντια μας αρχίζουν να εμφανίζονται πιο κίτρινα.

Πότε χρειάζομαι επαγγελματική λεύκανση δοντιών;

Όλοι οι ασθενείς έχουν διαφορετικές φυσικές αποχρώσεις των δοντιών τους. Σχεδόν κανένας δεν έχει καθαρά λευκά δόντια. Η γενετική προδιάθεση, ο τρόπος ζωής και η επιλογή μας σε τρόφιμα και ποτά λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε ασθενή και επιβαρύνουν λιγότερο ή περισσότερα τα δόντια τους. Ενώ μπορούμε λοιπόν να προσέχουμε ιδιαίτερα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους παράγοντες που ελέγχουμε, πάντα υπάρχουν πιθανότητες να παρατηρήσουμε αποχρωματισμό στα δόντια μας. Στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεστε επαγγελματική παρέμβαση για να ξανά αποκτήσετε ένα φωτεινό και λευκό χαμόγελο.

Τι είναι η λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση των δοντιών είναι ένας απόλυτα ασφαλής, ανώδυνος και αποτελεσματικός τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας. Πρόκειται για μια απλή, μη επεμβατική οδοντιατρική θεραπεία που χρησιμοποιείται για να αλλάξει η απόχρωση του φυσικού χρώματος των δοντιών σας. Αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να ενισχύσετε την αισθητική του χαμόγελου σας. Η σύγχρονη οδοντιατρική επιστήμη μας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρουμε το φυσικό χρώμα των δοντιών μας, πριν την φθορά του σμάλτου και χωρίς να αφαιρεθεί καθόλου οδοντική ουσία. Οι διαφορετικές τεχνικές λεύκανσης επιτρέπουν να ορίσετε εσείς το κατά πόσο λευκά δόντια θέλετε. Ανάλογα τον χρωματισμό που θέλετε και με κατά πόσο ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική σας.

Ποιοι είναι οι τρόποι λεύκανσης;

Λεύκανση στο ιατρείο

Η λεύκανση στο ιατρείο απαιτεί συνήθως δυο με τρεις συνεδρίες μικρής διάρκειας. Προτιμάτε σε όσους θέλουν να έχουνε γρήγορα αποτελέσματα. Ανάμεσα σε κάθε συνεδρία συνήθως μεσολαβεί διάστημα μιας εβδομάδας. Στην πρώτη συνεδρία γίνεται ένας έλεγχος από τον οδοντίατρο, στη συνέχεια καθαρισμός των δοντιών τακτοποιούνται πιθανά σφραγίσματα. Επιπλέον, στην πρώτη συνεδρία αποτυπώνεται η υπάρχουσα απόχρωση των δοντιών για να γίνει σύγκριση στο τέλος. Έπειτα ο οδοντίατρος τοποθετεί ειδικό προστατευτικό τζελ στα ούλα ή εναλλακτικά χρησιμοποιεί ελαστικό απομονωτήρα και εφαρμόζει το υλικό της λεύκανσης.

Λεύκανση στο σπίτι (μασελάκια)

Η λεύκανση στο σπίτι επιτρέπει στον ασθενή να επιλέξει αυτός ακριβώς την απόχρωση των δοντιών του. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαδικασία πραγματοποιείται σταδιακά και έχει τον πλήρη έλεγχο. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται πρώτα ο ασθενής να επισκεφθεί το οδοντιατρείο. Για να γίνει καθαρισμός και τακτοποίηση πιθανών σφραγισμάτων. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος αποτυπώνει την οδοντοστοιχία τους ασθενούς για να κατασκευαστούν εξατομικευμένοι μαλακοί νάρθηκες (μασελάκια). Ο ασθενής στην επόμενη συνεδρία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει μαζί με τον οδοντίατρο το κατά πόσο καλά εφαρμόζει το μασελάκι και λαμβάνει τον λευκαντικό παράγοντα. Τέλος, ο ασθενής κατά τη διάρκεια της νύχτας φοράει το μασελάκι με τον λευκαντικό παράγοντα, μέχρι να αποφασίσει ποια απόχρωση τον ικανοποιεί.

Για να μάθετε πως μπορείτε και εσείς να κάνετε λεύκανση στα δόντια σας, κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού στο οδοντιατρείο μας και λύστε όλες τις απορίες σας.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας μπορείτε να καλέσετε στο 2310 756 111.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε και άμεσα μαζί μας μέσω του messenger εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.