6 Συμβουλές για ένα πιο υγιές χαμόγελο

dental smile - υγιές χαμόγελο

6 Συμβουλές για ένα πιο υγιές χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι συχνά το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι άνθρωποι στην πρώτη γνωριμία με κάποιον. Στο οδοντιατρείο μας είμαστε αμετακίνητα ιδεολόγοι στη δύναμη που κρύβει ένα χαμόγελο στην καθημερινή μας ζωή. Πιστεύουμε ότι ένα φωτεινό και υγιές χαμόγελο μπορεί να αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή αυτοπεποίθησης για τον καθένα μας.

Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές συμβουλές που δίνουμε στους ασθενείς μας, για να προστατέψουν την στοματική τους υγεία και να έχουν πάντα ένα φωτεινό και όμορφο χαμόγελο.

1) Τακτικό βούρτσισμα των δοντιών

Γνωρίζουμε ότι είναι μια συμβουλή που ακούτε συχνά, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε, γιατί παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι ξεχνάνε τη λέξη «τακτικό» πριν το βούρτσισμα. Συγκεκριμένα, καλό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα ή μετά από κυρίως γεύματα. Φροντίζουμε να συμπληρώσουμε τα 3 λεπτά βουρτσίσματος και να μην ξεχνάμε τα πίσω δόντια και την γλώσσα μας.

2) Επιλογή κατάλληλης οδοντόβουρτσας

Μερικά κριτήρια που μπορείτε να λάβετε υπόψιν είναι το είδος της λαβής (με ολισθηρή επιφάνεια ή με ευλύγιστο λαιμό), το σχήμα κεφαλής (κωνικό ή ορθογώνιο), το στυλ των τριχών (κυματιστές, επίπεδες ή κομμένες σε θολωτό σχήμα), οδοντόβουρτσες για ευαίσθητα ούλα και φυσικά ηλεκτρικές. Να θυμάστε ότι καλύτερη οδοντόβουρτσα είναι αυτή που σας βολεύει περισσότερο και σας βοηθάει να πλύνετε τα δόντια σας πιο εύκολα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ ηλεκτρικής και παραδοσιακής οδοντόβουρτσας διαβάστε το άρθρο μας εδώ.

3) Υγιεινή διατροφή

Η ζάχαρη κρύβεται σε πολλά από τα πράγματα που τρώμε και πίνουμε. Είναι πολές φορές η κύρια αιτία που δεν έχουμε ένα υγιές χαμόγελο. Η συστηματική κατανάλωση δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την αύξηση μικροσκοπικών επιβλαβών βακτηρίων που οδηγούν σε ασθένειες των ούλων. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τα πρόσθετα σάκχαρα και τα μεταποιημένα τρόφιμα, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πως η ζάχαρη επηρεάζει την στοματική μας υγεία, διαβάστε το σχετικό μας άρθρο εδώ.

4) Χρήση οδοντικού νήματος

Δυστυχώς, υπάρχει η εντύπωση ότι το οδοντικό νήμα λειτουργεί συνοδευτικά και προαιρετικά στην καθημερινή μας ρουτίνα με το βούρτσισμα των δοντιών μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι το οδοντικό νήμα είναι εξίσου σημαντικό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η καθημερινή του χρήση κυρίως το βράδυ ή μετά από ένα γεύμα με υπολείμματα τροφών θα βοηθήσει να προστατεύσουμε την υγεία των δοντιών μας. Στο παρακάτω άρθρο μας μπορείτε να μάθετε βήμα – βήμα, πως να χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα.

5) Αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών

Ένα δόντι που λείπει δεν είναι μόνο ένα δυνητικά αισθητικό πρόβλημα. Μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στοματικής υγιεινής. Για παράδειγμα, αν λείπει κάποιο πίσω δόντι, μπορεί πολύ πιθανόν να μετατοπιστούν οι δυνάμεις μάσησης προς τα εμπρός. Αυτό συνεπάγεται ότι τα μπροστινά δόντια μπορεί να επιβαρυνθούν ιδιαίτερα και επηρεαστούν επίσης η δομή της γνάθου και τα ούλα.

6) Έλεγχος από τον οδοντίατρο

Αποφύγετε την κοινή πεποίθηση ότι θα πάτε στον οδοντίατρο αν νιώσετε κάποιο πόνο. Σκεφτείτε τον οδοντίατρο ως ένα μέτρο πρόληψης, για να μην νιώσετε ποτέ στο μέλλον κάποιο πόνο. Είναι πιο ωφέλιμο για τα δόντια σας να κάνετε τακτικούς καθαρισμούς στον οδοντίατρο 1 – 2 φορές το χρόνο μαζί με τυπικούς ελέγχους για να προλάβετε ασθένειες, παρά να περιμένετε τα συμπτώματα και μετά να αναζητήσετε θεραπεία. Ο καθαρισμός είναι ανώδυνος και πέρα από την υγεία έχει και ένα πασιφανές αισθητικό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι συμβουλές μας είναι καλό να ακολουθούνται χωρίς εξαιρέσεις, καθώς κάθε ενέργεια που προαναφέρθηκε είναι σημαντική για την υγεία των δοντιών μας.

Αν θέλετε ένα υγιές χαμόγελο μπορείτε να κλείσετε ραντεβού σας για καθαρίσμο στο 2310 756 111.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε και άμεσα μαζί μας μέσω του messenger εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.